Het begint er ’n beetje op te lijken…

Al meer dan’ n jaar speel ik met het idee om ’n blog op de schoolgemeenschap van m’n teergeliefde ettertjes los te laten. Eindelijk lijken alle stukjes min of meer in mekaar te passen en is het zover…

Een beetje toevallig kwam ik -op enigszins gevorderde leeftijd- met dit “hippe” medium in contact : met een aantal toen nog volslagen onbekenden stond in aan de wieg van brusselblogt.be. Toen ik de toeters en bellen zowat onder de knie had, voelde ik al dat dit een uitstekend platform zou kunnen zijn waarop directie, juffen, meesters, leerlingen en ouders elkaar zouden kunnen ontmoeten. Bloggen is namelijk veelrichtingsverkeer !

En het mooie ervan is dat het eigenlijk blote-poep-simpel is en tegelijkertijd onmiskenbaar digitaal. Een paar woordjes uitleg en je bent vertrokken (en het kost je geen cent !!!). Vanzelfsprekend ben ik bereid om tekst en uitleg te verschaffen aan ieder die geïnteresseerd is en/of hieraan wil meewerken.

Hoe zie ik dat nu? Wel, het zou bijvoorbeeld leuk als minstens elke week één klasje een post (zo heet dat in het jargon) voor zijn rekening neemt. En zo’n post, dat kan eigenlijk alles zijn: voor de kleuters : tekeningen (die scannen we dan) of een knutselwerkje (we maken er ’n fotootje van). Voor de leerlingen van de lagere school : een handgeschreven ingescand stukje tekst of een opstelletje rechtstreeks op de blog ingetikt (bos- en sneeuwklassen bv.) al dan niet vergezeld van foto’s.
(klik gewoon op onderstaande foto’s en ze worden “leesbaarder”)
dikendun_002 dikendun_003 dikendun_004 dikendun_005
De directie kan er alle officiële boodschappen, bemerkingen en ordonnanties in kwijt. Of ze kan er een aantal projecten in toelichten. Of dringende oproepen… Of…

De ouderraad zou er haar verslagen in kwijt kunnen…En de reacties erop zouden eveneens via dit forum kunnen.

Ouders, grootouders, oud-leerlingen en leerkrachten : iedereen kan hieraan participeren of gewoon in contact blijven met het reilen en zeilen van deze school.
mathilde's tekening
Bloggen is babbelen met alle voordelen van het internet erbij…

Dus geef ’n seintje als iemand geïnteresseerd is om hieraan mee te werken en misschien kan het een eerste oprit zijn op de digitale snelweg (dat was het voor mij althans)

En vind je het maar niks, dan hoor ik ook graag.

Wouter

PS. enkele maanden gelden vroeg ik aan de redactie van het tijdschrift “Klasse” of zij gelijkaardige blogs kenden. Zij kennen het blog-fenomeen behoorlijk goed maar hen was geen dergelijke blog bekend…. (zou het ’n primeur kunnen zijn?)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: