Warme broodjes voor de 2de en 3de kleuterklas

Vorige week was er heel wat te beleven in het Boodschapinstituut. In de tweede en derde kleuterklas werkten ze in het thema “de bakker”, het leek er wel een echte bakkerij! Als introductie op het thema gingen we op excursie naar de tragische Molen” in O.-L.-V.-Lombeek. (Molen van Kapitein Zeppos). De bijnaam ”Zeppos-Molen” roept meer aangename herinneringen op. In de jaren zestig worden de meeste scenes van het klassieke jeugdfeuilleton Kapitein Zeppos gedraaid op en rond de molen. Kapitein Zeppos, het alter ego van Senne Rouffaer, is de integrerende bewoner van Molenhoeve. Niet verwonderlijk draagt de populariteit van de tv-reeks bij tot de bekendheid van de molen. De jongere generaties zegt het label “molen van Kapitein Zeppos” nog weinig. ).
Hier kregen we van de molenaar een uitgebreide uitleg van hoe het graan gemalen werd en in zakken werd gewogen en …. we mochten zelfs in de molen een kijkje nemen, dit was voor velen een enorme belevenis.
In de klas hebben we dan zelf speeldeeg gemaakt zodat we als echte bakkers aan de slag konden en zelf onze eigen taartjes, broodjes, croissants… konden bakken.
Dit echter was nog niet alles want op donderdag gingen we naar de winkel en de bakker om onze ingrediënten te kopen om in de namiddag choco, bananenconfituur en kipkap te bereiden.
En als kers op de taart was er vrijdagochtend het ontbijt op school.
En gesmuld dat we hebben…… 5 grote broden zijn er opgegeten, dus het was lekker en leuk! ! ! Met onze volle buikjes hebben we als afsluiting van het thema nog kunnen genieten van een poppenspel ” Pannenkoekentaart”. Wat hebben we gelachen met die gekke Opa Pettson en zijn kat Findus.
Juf Ilse

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: