Feest met Juf Marie Paule

Feestdagen. Een paar ken ik er wel:  kerstmis, nieuwjaar, mijn verjaardag… Maar vraag me niet wanneer Pinksteren valt: al sla je me dood… Het feest van Maria Boodschap : geen flauw idee…. (onvergeeflijk natuurlijk) . En dat  Pasen principieel in april valt, daar had ik eerlijk gezegd nooit eerder bij stil gestaan. Nu ja, de mama weet dat wel allemaal natuurlijk. De organisatie van de vakanties laat ik dan ook graag aan haar over.

 En nu dus ook onze zoon. Enfin, in principe… Vraag hem wat er op 6 januari gebeurt en na lang aarzelen krijg je “het feest van de koning” te horen. “nee, joch, “driekoningen”…. “Wel, papa, da’s toch bijna juist, hé?”

Blijkbaar was de toets in dat verband niet echt een succes vorige week. En als moederlief dat hoort, vreest ze onmiddellijk het ergste : haar zoon gaat naar de verdoemenis, op hem wacht de goot of een brug over de Seine….

Het weekend werd dus (bijna) helemaal gevuld met het leren van feestdagen en aanverwante heuglijke gebeurtenissen. Ik denk dat voor de jongen van nu af aan de feestdagen een beetje van hun “feestelijk” karakter verloren hebben…  Maar de papa heeft nu ook geen excuses meer bij de organisatie van de vakantieperiodes.

En Pinksteren ? twee weken na Pasen -of was het drie? vier?…..

2 Responses to Feest met Juf Marie Paule

  1. Katrien schreef:

    Ja inderdaad, dat was pittige materie, die feestdagen 😉 En ook bij ons: een toets met een desastreus lage score. Eerlijk, ik kreeg het zelf een beetje benauwd bij al die Pinksterens en Wapenstilstanden, én de seizoenen, én het aantal dagen dat de maanden tellen (de knokkelproef als ezelsbrugje!), én – search me – de flora die welig tiert in die maanden (hulst! chrysanten! oogst!). Dat is ervan uitgaan dat kinderen (van 2L) al een héél sterk besef hebben van chronologie en van hoe een jaar in elkaar zit.
    Anderzijds: mijn eigen moeder, die lesgeeft in de derde graad van het middelbaar (aan zeventien-, achttienjarigen!), en die haar leerlingen vaak tevergeefs probeert in te prenten dat planning ontzettend belangrijk is, kijkt met verbazing hoe haar achtjarige kleindochter vanzélf leert om zich te organiseren en vooruit te werken. Ja, bij juffrouw Marie-Paule leer je echt plannen. Chapeau!

  2. batuhan schreef:

    gelukige verjaardag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: