Vakantie…

Ook voor mij wordt het deze maanden hopelijk iets rustiger. Dat zal me de kans geven om deze blog wat bij te sturen. Ik kreeg bemoedigende reacties dus ga ik er nog (even) mee door.  Alleen zou ik het graag iets “interactiever” willen zien volgend schooljaar. Blijkbaar leeft bij een aantal mensen het idee dat voor bloggen een bijzondere kennis nodig is of dat zij het digitale talent ontberen om aan deze blog iets bij te dragen.  Ik kan ze verzekeren : wie iets op een blad papier krijgt, kan bloggen.

Het schoolkrantje, bv., staat vol heerlijke blogitems. Als ik een aantal van die dingen in primeur ( en kleur) zou kunnen krijgen…. Meer heb ik niet nodig. Wat niet betekent dat meer niet kan : foto’s, opnames (klank en beeld), … Mijn droom : iedere week van elke klas een A4-tje (of de helft daarvan)  van iets dat ze deze week gedaan hebben (zodat op het eind van het schooljaar elk kleuter en leerling  iets van zichzelf op het net heeft geplaatst)…

De projecten voor volgend jaar

 1. promoten van het email-adres van deze blog : boodschappertje[at]gmail.com. Het adres functioneert nu al en wie tijdens de vakantie (juli en eind augustus) iets op de blog wil zetten, kan er nu al iets op kwijt. Hoe er wel rekening  dat ik niet altijd over de tijd beschik om teksten te herwerken. Dus liefst iets dat ik met een simpel knippen en plakken op de blog kan zwieren (en dat geldt ook voor teksten die  jullie tijdens het schooljaar willen publiceren).
 2. het installeren van een BLOGBUS (ik dacht aan een soort brievenbus waarin de kids hun creaties (woord-, schilder-  en tekenkunst…) in kwijt kunnen).
 3. Een “toestemmingsdocumentje” dat we bij het begin van het schoojaar aan de kinderen kunnen meegeven zodat hun ouders teostemming om foto’s van kinderen op de blog te laten verschijnen. Tot nu toe gebeurde het ’n beetje illegaal maar niemand heeft er blijkbaar aanstoot aan genomen…  Hier  een eerste draft . Laat me weten wat jullie ervan denken!
 4. Een blogcursusje ? Laat me weten of er kinderen/ouders/ leerkrachten zijn die wel eens willen weten hoe je zoiets opstart?  Op woensdagochtend, misschien?
 5. een link pagina maken
 6. verjaardagen bijwerken
 7. nieuw sjabloontje ontwerpen voor het papieren “boodschappertje” zodat ik de items wat makkelijker kan intergreren in de KIKO-kalender.
 8. een klein chatruimte voorzien op de blog ( zouden er  al kinderen chatten?)
 9. De aanschaf van een digitale recorder zodat ik wat meer “klank” op de blog kan zetten.
 10. Misschien een “gedeelde” vakantiekalender aanmaken waarop op ouders kwijt kunnen welke stages/speelpleinwerking/… hun kinderen volgen tijdens de vakantie : zodat anderen in functie van reeds aanwezige vriendjes één en ander kunnen organiseren…

Wie wil reageren : via deze blog of via boodschappertje [at]gmail.com !!

Prettige vakantie!

2 Responses to Vakantie…

 1. Peter schreef:

  Succes, Weblog ziet er strak uit.

 2. […] ja en ook dat heel wat van onze doelstellingen van deze zomer gerealiseerd zijn ( of toch zo […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: