Schoendozenactie !!!!!!

actiekids_2

Actie Kids : voorheen “schoendozenactie

(op deze zin klikken om de site te openen !)

De herfst is er alweer, en daarbij horen klassiek ook vele solidariteitsacties zoals Broederlijk Delen, 11-11-11 en andere. Een van deze, wat minder bekende, acties richt zich voornamelijk op de kinderen. Hun doel bestaat er onder meer in om kinderen in vluchtelingenkampen en minder bedeelde regio’s pakjes met schoolgerief, wasgerief en speelgoed uit te delen met Kerstmis. Dit door onze kinderen concrete pakjes, schoendozen, te laten schenken.Sommige klassen uit het Boodschapinstituut namen vorig jaar voor het eerst deel. Er werden toen meer dan 50 gevulde schoendozen ingezameld, samen met onder meer een paar zakken knuffels. Naast vele ouders en kinderen gaat een speciale dank uit aan de juffen Kristina, Jenneke en Lisbeth (vorig jaar in 4L)! 50 Dozen zijn uiteraard maar een druppel in de zee van meer dan 7 miljoen dozen die vorig jaar uitgedeeld werden in de derde wereld
Toch is de wereld klein… want uiterst gemotiveerd waren bijvoorbeeld sommige jonge Boodschappertjes uit Kosovo. Ondanks hun eigen financiële beperkingen, maakten ze allemaal zelf hun eigen doosje klaar want een paar jaar geleden kregen zij als vluchteling net buiten Kosovo allemaal zelf een dergelijke doos. Ze wisten dus heel goed wat een dergelijk cadeautje betekent wanneer je zelf niets meer hebt
Willen jullie ook deelnemen, dan kan dat gerust. Om de juffen niet extra te belasten neem je best rechtstreeks contact op met Céline Vandeuren (tel. 02/245 08 40 of celine[dot]vandeuren-david[at]laposte.net ) Vaderlandsplein 44, 1030 Schaarbeek en maken jullie een of meerdere schoendoos(jes) klaar tegen begin november. Folders met meer info zijn op vraag ter beschikking. In de mate van het mogelijke is een bijdrage van 4,50 € per doos eveneens welkom, want daarmee worden de container en verzendingskosten gedragen

actiekids_1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: